Reklama
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Choć niewielka, ma wielki potencjał kulinarny. A także wyśmienity smak, dużo wartości odżywczych i niewiele kalorii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (10:00)

    Kilka prostych trików pozwoli oczyścić dom z alergenów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (09:05)

    Pstrąg – jego mięso jest delikatne w smaku, miękkie, mało ościste i średnio tłuste. Halibut jest średnio tłusty i delikatny w smaku. Dodatkowo zawiera mało ości. Tołpyga to ryba z rodziny karpiowatych. Jest jednak smaczniejsza od karpia, ponieważ posiada delikatne i kremowe w smaku mięso. Niestety, podobnie jak karp, ma dużo drobnych ości. Sandacz posiada białe, chude mięso, z niewielką ilością ości, o bardzo delikatnym smaku, bez charakterystycznego dla wielu słodkowodnych ry

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (08:05)

    Sos jogurtowy . Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego,  2 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz. Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą na pastę. Połącz ją z jogurtem, majonezem i sokiem z cytryny. Popieprz. Sos pomidorowy. Składniki: 1/2 cebuli, 200 ml przecieru pomidorowego, sól, chili, tymianek, szczypta cukru. Cebulkę posiekaj, zeszklij na maśle, dodaj przecier pomidorowy i tymianek. Dopraw solą, pieprzem, dodaj cukier i trochę wrząt

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (14:05)

    Smak herbaty zależy od tego, jaką wodą jest zalewana i ile czasu parzona. I najważniejsze – każdy rodzaj herbaty ma swoje specjalne wymagania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:05)

    Wcale nie musi bazować na menu z paluszkami słonymi w roli głównej, jak w pamiętnej scenie z filmu „Kogel mogel”. Oto, co możesz wyczarować last minute, jeśli pomogą ci bliscy. • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego • musztarda • kilka plasterków boczku wędzonego lub kindziuka • szczypiorek do dekoracji Ciasto rozmroź i rozwiń. Każdy płat posmaruj musztardą ok. 2 cm od brzegów, żeby można było je skleić. Na warstwę musztardy wyłóż plastry boczku lub kindziuka (cienkie plasterki sprawią, że wędlina będzie krucha jak czipsy)....

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:05)

    Przetańczyłaś całą noc, ale nowe buty nie były łaskawe dla twoich stóp? Podpowiadamy, co przyniesie ulgę obolałym piętom i palcom.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:05)

    Słodkie, soczyste, aromatyczne. Na surowo albo... na ciepło.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:00)

    Gdy jest lśniąca, całe mieszkanie od razu zyskuje na wyglądzie! Wszak to jedna z największych powierzchni w domu. Warto więc zadbać o jej schludność. Zwłaszcza teraz, kiedy grożą jej wilgoć, błoto, brud oraz sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (08:00)

    Zostało ci kilka kromek chleba z poprzedniego dnia? Nie wyrzucaj go! Podpowiemy ci, jak łatwo i szybko wyczarować z nich pyszności dla całej rodziny.

    Czytaj więcej Komentarzy:0