Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Laminowane panele podłogowe często można tylko odkurzać i zamiatać. Myje się je rzadko (najwyżej raz w miesiącu), ponieważ woda je bardzo szybko niszczy. Panele drewniane myje się częściej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Filiżanka małej czarnej jak nic potrafi postawić na nogi. Ale to nie koniec jej zalet. Okazuje się, że świetnie poradzi sobie również z wieloma domowymi zadaniami. • Odświeży powietrze. 2 łyżeczki mielonej kawy wsyp do filiżanki i zalej ją wrzątkiem. Następnie przejdź się z naparem po domu. • Usunie przypalony tłuszcz. Kawowe fusy możesz zastosować do pozbycia się plam z garnków czy kuchenki. • Użyźni ziemię. Fusy do kawy wsyp do doniczek paprotki, jukki, dracen

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Będą świetnie rosły nawet przy gorących kaloryferach...

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Nie mają sobie równych, a ich przygotowanie jest takie proste! Krok 1. 15 dag gorzkiej i 10 dag mlecznej czekolady posiekaj. 100 ml śmietany kremówki mocno podgrzej. Dodaj 2 łyżki oleju kokosowego oraz czubatą łyżkę kawy rozpuszczalnej, wymieszaj. Wsyp czekoladę, dokładnie wymieszaj, aby się rozpuściła. Masę przestudź, przykryj folią i wstaw do lodówki ok. 3 godz. Po tym czasie masę zmiksuj (przez 2 min) i odstaw na 5 min, by odpoczęła. Krok 2. Z masy uformuj zgrabne kuleczki (do śr

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Śmietana kremówka ubita z cukrem i wymieszana z 2–3 łyżkami mocnego (ostudzonego) naparu kawowego to podstawa wielu pysznych deserów. Wystarczy napełnić kremem szklaneczki albo pucharki, dołożyć kilka aromatycznych składników, by goście byli oczarowani! Migdałowy z bezami: Do szklaneczki wsyp kilka pokruszonych bezików. Przykryj je śmietaną z kawą, polej likierem migdałowym. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi. Czekoladowy z herbatnikami: W szklaneczce układaj warstwami: ubitą śmietanę

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Działający pełną parą kaloryfer zmienia twoje mieszkanie w Saharę. Dla niektórych roślin takie warunki są nie do zniesienia! Jak pomóc im przetrwać w dobrej kondycji aż do wiosny?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Cudownie smakują, pomagają pokonać zmęczenie i gorszy nastrój... Są idealne, gdy pogoda nas nie rozpieszcza.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    ✓Do wody, w której gotuje się fasolę, dodaj listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, majeranek, sól i pieprz. Można też dodać nieco masła lub oleju. ✓Nadmiar gotowanej fasoli możesz wykorzystać, przygotowując pureé. Połącz ziemniaki, fasolę, masło i niewielką ilość śmietany, przypraw do smaku i zmiksuj blenderem. ✓Po namoczeniu fasoli ważne jest, byś zmieniła wodę, pozbędziesz się części siarki zawartej w fasoli. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie fasoli,

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 marca (13:00)

    Sos śmietanowy: szklanka gęstej, kwaśnej śmietany, 3 łyżki octu balsamicznego, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 9 marca (13:00)

    Orchidee, zwane u nas storczykami, aby pięknie kwitły, wymagają troski.

    Czytaj więcej Komentarzy:0