Reklama
  • Środa, 27 marca 2013 (14:35)

    Brzydki osad z kawy, herbaty czy ślady po szmince znikną po wytarciu filiżanki mokrą ściereczką z dodatkiem sody oczyszczonej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Marilyn Monroe, wielka znawczyni kobiecej duszy, powiedziała kiedyś „Pieniądze szczęścia nie dają. Ale zakupy – już tak!”. Czy miała rację?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Twaróg powinnaś zmielić trzykrotnie. Wtedy konsystencja sernika będzie kremowa. Sernik nie opadnie po upieczeniu, jeżeli w połowie pieczenia ostrożnie oddzielisz nożem masę serową od brzegu formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Do nakładania lukru możesz użyć torebki foliowej z odciętym rożkiem, rożków z papieru do pie czenia, rękawa cukierniczego lub strzykawki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Aby drożdżowe pięknie wyrosło, rozczyn odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Potem, już wyrobione ciasto na ok. 30 minut, aż podwoi objętość. Umieść je w formie i znów odstaw na około kwadrans. Używaj dobrej jakości masła, które stop i ostudź. Dodaj do ciasta pod sam koniec wyrabiania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Drożdżową babę możesz upiec kilka dni przed świętami i przechowywać w zamkniętym pojemniku. Do baby piaskowej jajka i masło muszą mieć temperaturę pokojową. Piaskowa baba zyska na smaku jeśli wlejesz do ciasta likier lub rum.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (14:21)

    Smak kruchego ciasta możesz polepszyć, dodając zmielone migdały i starty na pył suszony razowy chleb.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 27 marca 2013 (09:46)

    Żadna z nas nie chciałaby być ofiarą napadu ulicznego. Aby zminimalizować ryzyko, warto przestrzegać kilku ważnych zasad.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:40)

    Kupując kiszoną kapustę, warto zwrócić uwagę na jej kolor i zapach.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:40)

    Owoc ten zawiera aktynidynę - enzym rozkładający białka, więc nie należy robić koktajli mlecznych z kiwi, bo owoc sprawi, że będą gorzkie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0