Reklama
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:39)

    Silikonowe, ceramiczne, a może jednarazowe? Podpowiemy ci, jak dokonać dobrego wyboru!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:17)

    Uważaj, gdy kupujesz czosnek. Naukowcy oraz dietetycy ostrzegają, że ten pochodzący z Chin może być szkodliwy dla zdrowia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:17)

    Świeżo umyte okna czy wyprane i wykrochmalone firanki to ozdoba każdego mieszkania. Doskonałym pretekstem, by zadbać o nie po długiej zimie jest zbliżająca się szybkimi krokami. Wielkanoc. Każda z nas chce, by na święta cały dom lśnił i pachniał czystością. Do pracy warto zabrać się w pochmurny dzień, ale nie deszczowy. W słoneczny, okna schną zbyt szybko i pojawiają się na nich smugi, które psują cały efekt.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 22 marca 2013 (11:17)

    5 sprawdzonych rad na... puszysty sernik

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Pamiętaj, że zepsutych urządzeń RTV i AGD nie wolno wyrzucać na śmietnik.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    Jeśli chcesz utrzeć kostkę masła na bardzo puszystą masę, ucieraj ją energicznie do białości, stopniowo dodając półtorej szklanki cukru pudru. Jeśli nie chcesz, aby w takiej masie był mocno wyczuwalny smak masła, pod koniec ucierania dodaj łyżkę stołową spirytusu. Teresa Strużewska z Popielarni

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 marca 2013 (09:21)

    To uchroni nas np. przed kupieniem cielęcych parówek bez wiedzy, że jest w nich tylko 5 proc. cielęciny

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 13 marca 2013 (15:39)

    Poleca szef kuchni Adam Chrząstowski szef kuchni krakowskiej Ancora Restaurant. Żurawina do mięs Nie powinna mieć zbyt żywego koloru, bo to znak, że została potraktowana konserwantami. Duszę ją w soku z pomarańczy z korzennymi przyprawami: imbirem, goździkami, cynamonem. Sos tatarski Sos tatarski powinien być przyrządzony na domowym majonezie doprawionym octem winnym i domowym kiszonym lub konserwowym

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:07)

    Często zdarza się, że nie wykupujemy (dotyczy to zwłaszcza emerytów i rencistów) przepisanych przez lekarza lekarstw, bo są zbyt drogie. Warto zapytać farmaceutę, czy dany lek nie ma tańszego zamiennika (informacje o tym powinny być wywieszone w każdej aptece). Pamiętajmy – tańszy – nie znaczy gorszy. Zamiennik danego leku ma taką samą dawkę substancji czynnej oraz postać przyjmowania, więc działanie obu jest identyczne. Zamiennik może różnić się jedynie substancjami wypełni

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 12 marca 2013 (13:03)

    Planujesz zakup sprzętu elektrycznego, np. pralki albo telewizora? Nie powinnaś mieć problemu ze sprawdzeniem, ile dane urządzenie zużywa energii czy wody.

    Czytaj więcej Komentarzy:0