Reklama
  • Wtorek, 26 lutego 2013 (14:25)

    U progu postu sięgamy po dania tłuste i kaloryczne. Tradycja nakazuje „nabrać ciała” przed okresem pokutnym.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 lutego 2013 (11:47)

    KREUZER Delikatny, nadaje się do zapiekania, bo świetnie się topi. Powstaje z pełnego mleka, naturalnych kultur bakterii, podpuszczki i soli. Można go kupić także z ziołami: bazylią, pokrzywą lub lubczykiem. Typu Wiżajn Młody ser jest biały, z czasem staje się coraz ciemniejszy. Ma śmietankowy smak. Można znaleźć wiżajny wędzone i

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 lutego 2013 (11:47)

    W internecie (np. serypolskie.pl) można znaleźć sporo serów zagrodowych. Z Mazur pochodzi owczy ser pleśniowy, z Warmii sery praslickie, z Suwalskiego bachanowskie. Na południu kraju znajdziemy sery łomnickie, przemkowskie czy krzeszowskie goudy. Do faszerowania szukajmy serów skoncentrowanych jak przyprawy: grądzkich, herbowych, owczych pleśniowych. Jeśli chcemy doprawić tylko warzywa, to arcydelikatnych – koziej rury i kozidymka. Do zapiekania – łagodniejszych, np. kreuzera, młodego j

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 25 lutego 2013 (11:47)

    Polskie smakołyki, których nie znasz!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lutego 2013 (11:47)

    Nikt nie poradzi kobiecie lepiej niż druga kobieta. Jeśli masz swoje niezawodne sposoby ułatwiające codzienne życie, napisz do nas.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 18 lutego 2013 (11:47)

    1. Na ciasto najlepiej nadają się mączyste kartofle. Warto przeznaczyć na placki starsze ziemniaki. Młode są miękkie oraz wodniste i zbyt szybko się rozpadają. 2. Placki będą pysznie chrupiące, jeżeli utrzemy ziemniaki na tarce o dużych oczkach. Można je też zetrzeć pół na pół: na oczkach drobnych i grubych. Przed dodaniem mąki i jajek masę osączamy na sicie. Zwykle najlepiej sprawdza się proporcja: 8-10 średnich ziemniaków, 3-4 łyżki mąki i jajko. Jeśli do masy dodamy odd

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 15 lutego 2013 (09:22)

    Smakiem zdrowych domowych ziół możemy cieszyć się przez cały rok.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 stycznia 2013 (14:05)

    Wykorzystaj doświadczenia innych kobiet i... zyskaj to, o czym od dawna marzysz: chwilę relaksu tylko dla siebie!

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 stycznia 2013 (10:39)

    Suknia wieczorowa z tafty, kreacja z cekinami czy aksamitna marynarka wymagają specjalnego traktowania – stosowania dezodorantów, które nie pozostawiają na nich śladów oraz odświeżania w odpowiedni sposób.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 stycznia 2013 (10:33)

    ✔ Zamszowe szpilki przecieramy na sucho specjalną szczotką. Plamy łatwo usuniemy gumką do zamszu. ✔ Pantofelki z satyny najpierw omiatamy nylonową pończochą, następnie zanurzamy w kąpieli z łagodnym płynem do prania, płuczemy i suszymy (wypchane gazetami, żeby nie straciły fasonu). ✔ Lakierki zazwyczaj wystarczy wypolerować miękką tkaniną. Jeśli to nie pomoże, warto zastosować preparat do skór lakierowanych (dodatkowo zabezpiecza on te

    Czytaj więcej Komentarzy:0