Reklama
  • Środa, 19 kwietnia (11:01)

    Co warto wiedzieć o jajkach?

✓ Jeśli kupujesz jajka w sklepie, wybieraj te z cyfrą 0 lub 1 na pieczątce. By sprawdzić, czy jajka są świeże, włóż je na chwilę do szklanki z wodą. Świeże jajko opadnie na dno.

Reklama

✓Jeśli planujesz robić danie z jajkami, wyjmij je na godzinę przed gotowaniem, by się ogrzały. Jajka prosto z lodówki mogą łatwo pękać podczas gotowania.

✓Z jajek możesz przygotować przeróżne pasty do chleba w sam raz do pracy lub szkoły. Najprostsza to posiekane jajko, koperek, odrobina majonezu i przyprawy. Dodatkowo możesz ją wzbogacać dodając wędzoną makrelę, tuńczyka z puszki lub suszone pomidory.

✓Na piątkowy obiad możesz przygotować jajka ugotowane na twardo w różnego rodzaju sosach, musztardowym, tatarskim, chrzanowym, czosnkowym lub koperkowym.

Dobry Tydzień

Zobacz również

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.