Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Ładna galaretka na wierzchu ciasta

1 Aby galaretka równo tężała, warto ją od czasu do czasu zamieszać. Wówczas nie będzie na dnie gęsta, a na wierzchu wodnista. Gdy osiągnie konsystencję śmietany, można spokojnie wylać na ciasto – na pewno przez nie nie przeleci.

Reklama

2 Jeśli na wierzchu ciasta bez wyjmowania go z tortownicy ułożysz zamrożone owoce (np. truskawki lub maliny) i zalejesz zimną galaretką, stężeje błyskawicznie! Co więcej, – wierzch będzie gładki, a owoce rozmrożą się same, nie tracąc kształtu i koloru. Będą przy tym bardzo soczyste.

3 Jeśli zależy Ci na czasie, rozpuść galaretkę w odrobinie gorącej wody i uzupełnij zimną. Jeszcze szybciej? Zamiast wlewać zimną wodę, wrzuć 10-15 kostek lodu i zamieszaj.

Na żywo

Zobacz również

  • Zetrzyj na tarce 2 surowe czerwone cebule. Odciśnij z nich sok. Wmasuj go w skórę głowy, by w naturalny sposób wzmocnić cebulki i przyspieszyć porost włosów. Po 15 min umyj głowę... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.