Reklama
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Masa marcepanowa do dekoracji mazurka

Gotową masę ugniatamy w dłoniach i rozwałkowujemy na grubość ok. 1 centymetra (powinna mieć kształt jak ciasto, np. kwadrat). Nakładamy na ostudzony mazurek i wycinamy dowolne wzory.

Jajka z marcepanu

Z różnokolorowych kostek marcepanu formujemy w dłoniach małe jajka i dekorujemy je wedle uznania: lukrem, kandyzowanymi owocami, rodzynkami, czekoladowymi płatkami.

Reklama

Naj
Więcej na temat:jaja | mazurek

Zobacz również

  • Nie musisz stosować środków chemicznych – możesz użyć np. wyciągu z owocu i nasion grejpfruta, preparat oleju parafinowego, z drzewa herbacianego albo mydło potasowe o zapachu czosnku. W... więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 14

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.