Reklama
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Masa marcepanowa do dekoracji mazurka

Gotową masę ugniatamy w dłoniach i rozwałkowujemy na grubość ok. 1 centymetra (powinna mieć kształt jak ciasto, np. kwadrat). Nakładamy na ostudzony mazurek i wycinamy dowolne wzory.

Jajka z marcepanu

Z różnokolorowych kostek marcepanu formujemy w dłoniach małe jajka i dekorujemy je wedle uznania: lukrem, kandyzowanymi owocami, rodzynkami, czekoladowymi płatkami.

Reklama

Naj
Więcej na temat:jaja | mazurek

Zobacz również

  • Jeśli nie używasz prawideł do skórzanych kozaków, buty szybciej się zniszczą – popękają w miejscu zgięcia cholewki. Nie musisz jednak kupować drogich drewnianych prawideł. Zastąpisz je dużymi... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.