Reklama
  • Piątek, 19 kwietnia 2013 (12:46)

    Masa marcepanowa do dekoracji mazurka

Gotową masę ugniatamy w dłoniach i rozwałkowujemy na grubość ok. 1 centymetra (powinna mieć kształt jak ciasto, np. kwadrat). Nakładamy na ostudzony mazurek i wycinamy dowolne wzory.

Jajka z marcepanu

Reklama

Z różnokolorowych kostek marcepanu formujemy w dłoniach małe jajka i dekorujemy je wedle uznania: lukrem, kandyzowanymi owocami, rodzynkami, czekoladowymi płatkami.

Naj
Więcej na temat:jaja | mazurek

Zobacz również

  • Przy wyborze kalafiora kieruj się kondycją liści. Nie powinny być zwiędłe, wysuszone, zaś kwiatostan uszkodzony. Aby kalafior się nie rozgotował, wystarczy do osolonej wody dodać łyżeczkę cukru.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.