Reklama
  • Wtorek, 1 marca (14:00)

    Pączki idealne – to jest proste!

•Nie spiesz się - pozwól ciastu urosnąć. I to kilka razy!

•Nie używaj za dużo mąki do podsypywania i wykrawania pączków. Ciasto ma być luźniejsze od zwykłego drożdżowego.

Reklama

•Najdelikatniejsze pączki to te na dużej ilości żółtek lub całych jajek.

•Nadziewać pączki można zarówno przed jak i po usmażeniu.

•Do ciasta domieszaj tylko odrobinę cukru. Słodkości dodasz im lukrem lub polewą i nadzieniem.

•Przy smażeniu nie przegap momentu, gdy na ciastku pojawi się jasna obwódka - to znak, że podwoiło objętość i będzie puszyste.

•Temperatura tłuszczu powinna sięgać 175ºC. Może to być smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy.

Naj

Zobacz również

  • ✓Jeśli chcesz, by zupa miała ostrzejszy smak, zamiast masła i oleju użyj oleju sezamowego, oliwy czosnkowej lub ziołowej. A jeśli robisz zupę na wywarze mięsnym, dodaj kawałek wołowiny, np.... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.