Reklama
  • Poniedziałek, 13 marca (13:05)

    Sprawdzone sposoby na dania z fasolą

✓Do wody, w której gotuje się fasolę, dodaj listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego, majeranek, sól i pieprz. Można też dodać nieco masła lub oleju.

Reklama

✓Nadmiar gotowanej fasoli możesz wykorzystać, przygotowując pureé. Połącz ziemniaki, fasolę, masło i niewielką ilość śmietany, przypraw do smaku i zmiksuj blenderem.

✓Po namoczeniu fasoli ważne jest, byś zmieniła wodę, pozbędziesz się części siarki zawartej w fasoli. Jeśli nie masz czasu na moczenie i gotowanie fasoli, użyj konserwowej.

✓Fasola zawiera dużo białka, dlatego możesz przygotować z niej pulpety. Do ugotowanej i zmiksowanej fasoli dodaj odrobinę ziemniaków, podsmażoną cebulę, jajka i ulubione przyprawy, obtocz w bułce i usmaż. Pulpety z fasoli to idealna propozycja na piątkowy bezmięsny obiad.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • …nabłyszczysz kieliszki i wazony – wystarczy, że umyte i suche szkło przetrzesz kilkakrotnie bawełnianą szmatką zwilżoną spirytusem albo czystą wódką. …sprzątniesz z podłogi rozbity talerz... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.