Reklama
  • Wtorek, 8 marca (11:05)

    Wianek ze skorupek na Wielkanoc

Do wszystkich świątecznych wypieków potrzebujesz jajek. Ale mogą one posłużyć nie tylko do celów kulinarnych. Rozbij je tak, by powstały w miarę równe połówki. Dzięki temu potem wykorzystasz je jako element świątecznej dekoracji.

Reklama

Zrób w skorupkach igłą małe otworki i nawlecz je na cienki drucik. Uformuj wianek. Przestrzenie między skorupkami możesz wypełnić sztucznym mchem, albo jeśli wolisz włóczką lub rafią ufarbowaną na ciemnozielony kolor.

Jeśli chcesz dodać kolorowy akcent – wetknij w wianek kilka kwiatków lub kolorowe piórka.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:wianek | Wielkanoc | Zr | na | wianki

Zobacz również

  • To pyszny, aromatyczny dodatek do pieczywa. Ale możemy też wykorzystać go jako nadzienie do ciasta, np. sernika czy biszkoptu, dodatek do herbaty, owsianki czy gofra. Potrzebujemy: 1 kg dyni, 1 ½... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.