Reklama

Tag ciasta

Tag»

ciasta

Artykuły (90)

  • Środa, 22 czerwca 2016 (11:00)

    Przygotowany rozczyn drożdżowy pozostawiamy, przykryty ściereczką, w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kiedy tylko podwoi swoją objętość, łączymy go z pozostałymi składnika mi i ponownie...

    ciasto, sposoby, ciasta, ciast
  • Wtorek, 14 czerwca 2016 (15:00)

    Jak zwiększyć kruchość cia sta? Doświadczone gospody- nie radzą dodać do zagniatanych składników dużą łyżkę smalcu. Albo zastąpić nim część masła. Należy wziąć o 15 proc. mniej smalcu...

  • Poniedziałek, 13 czerwca 2016 (13:05)

    Kruche ciasto najlepiej wałkować silikonowym wałkiem na silikonowej macie. Dzięki temu nie trzeba podsypywać go mąką, od której wypiek twardnieje. Jeśli jednak nie masz specjalnych...