Reklama

Tag ryby

Tag»

ryby

(Przepisy kulinarne)

Artykuły (39)

  • Poniedziałek, 27 czerwca 2016 (15:00)

    Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz – mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz rybę mrożoną, zwróć uwagę, by ilość „glazury”,...

    ryby, ryby
  • Piątek, 15 kwietnia 2016 (11:05)

    Jeśli drażni cię zapach smażonej morskiej ryby, wcześniej namocz ją w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Zapach zniknie, a mięso będzie miało wyborny smak. Inny sposób to wrzucenie...

  • Jak wyfiletować  rybę?
    Poniedziałek, 8 lutego 2016 (11:00)

    1. Odchyl pokrywę skrzeli i natnij mięso tuż poniżej głowy ryby. Nóż prowadź prostopadle aż do kręgosłupa. Zatrzymaj się, gdy poczujesz opór. 2. Mocno przytrzymując rybę,...

    ryby, ryby, ryba