Reklama

Tag ryby

Tag»

ryby

(Przepisy kulinarne)

Artykuły (40)

  • Wtorek, 12 lipca 2016 (15:05)

    1. Sprawionego pstrąga umyj, osusz (nie skrob). Natnij tuż za głową, zatrzymując nóż na kręgosłupie. 2. Przytrzymując dłonią rybę, odcinaj mięso, prowadząc nóż wzdłuż kręgosłupa do...

    ryby, ryby
  • Poniedziałek, 27 czerwca 2016 (15:00)

    Idealne do duszenia gatunki to m.in. dorsz, sola, halibut, grenadier, sandacz – mają delikatne, zwarte mięso i mało ości. Jeśli kupujesz rybę mrożoną, zwróć uwagę, by ilość „glazury”,...

    ryby, ryby
  • Piątek, 15 kwietnia 2016 (11:05)

    Jeśli drażni cię zapach smażonej morskiej ryby, wcześniej namocz ją w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Zapach zniknie, a mięso będzie miało wyborny smak. Inny sposób to wrzucenie...